2012. május 22., kedd

New Yorki sajttorta

Közkívánatra megosztom veletek egyik kedvenc tortánk receptjét. Az eredeti recept Stahl Judittól származik, a képen látható finomság lazán követi az eredeti verziót a közeli boltban és az itthon lévő alapanyagok felhasználásával. Tegnap light krémsajtot használtam, magyar zabkekszet, mert nem kaptam a receptben szereplőket és tejföl helyett joghurtot. Az eredmény nagyon finom lett. Próbáljátok ki!

New York-i sajttorta


Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült keksz
10 dkg vaj
62,5 dkg natúr tejszínes krémsajt (Light)
15 dkg cukor
1,5 evőkanál finomliszt
1 vaníliarúd (vaníliaaromával is jó)
2  citrom lereszelt héja (1)
1 dl tejföl (joghurt)
3 tojás

A tetejére: 30 dkg friss vagy mirelit eper
                1 zacskó piros tortazselé   

Vázlatosan az elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 165 fokra (gázsütőn 3-as fokozat). A kekszet durvára daráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal. 24-es tortaforma aljába nyomkodjuk a kekszmasszát, 10 percig sütjük. A többi alapanyagot szépen sorban összekeverjük krémesre (sajt, cukor, tejföl, liszt, vanília, citromhéj, tojások egyenként). A sütőből kivett kekszrétegre öntjük a krémet és további 50 percig sütjük.
Hűtés után díszítjük.



Hűlés közben mindig elreped egy kicsit sajnos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése